Infinity Monitoring & Consultancy - prestatieborging

Beelden zeggen meer dan woorden.

Alle waardevolle informatie van uw installatie kunnen binnen SkySpark samengevoegd worden in overzichtelijke gepersonaliseerde rapportages. Het gehele resultaat biedt inzicht in de werking en prestaties van uw installatie. De visualisaties van de ingebouwde SkySpark applicaties kunnen op elk moment aangemerkt worden t.b.v. rapportage. Wat betekent dat alle visualisaties opgeslagen kunnen worden voor nadere raadpleging en/of deze geëxporteerd kunnen worden in een van de vele exportformaten. Daarnaast kunnen deze rapportages geheel geautomatiseerd dagelijks verzonden worden via e-mail of per direct indien zich een voorval zich voordat waarvan u direct op de hoogte wenst gesteld te worden.

Het resultaat – Inzicht in de werking en prestaties van uw installatie

Ticket

Geïllustreerd een tweetal stadia waarin de geautomatiseerde rapportage zich kan bevinden en hoe deze door SkySpark gevisualiseerd worden (door te klikken op de afbeeldingen worden deze vergroot).

Rechts een voorbeeld van een geautomatiseerde e-mail verstuurd door SkySpark met daarin een melding van een onjuiste activiteit van een warmtepomp. In deze e-mail zien wij relevante informatie waaronder het component, de tijdsduur, de onnodig gemaakte kosten*, een directe link en een verklarende tekst. De directe link geeft direct toegang tot een grafische overzicht van het betreffende gemelde moment. Deze berichten kunnen op vaste tijdstippen verstuurd worden naar diverse partijen zodat relevante inzichten aan u gepresenteerd worden wanneer deze zich voordoen.

 

 

 

Pendelen van de warmtepompEen nader voorbeeld van bovenstaande geïllustreerde melding, waarin het pendelen van een warmtepomp wordt weergegeven in grafieken. Duidelijk zichtbaar zijn de rode pieken van de aanvoertemperatuur op het distributienet geproduceerd door de warmtepomp. Hier valt aan af te lezen dat de warmtepomp korte start-stop momenten toepast en niet zoals de regeling voorschrijft bij activiteit langere tijd actief is en fluctuaties opgevangen dienen te worden door het buffervat (niet zichtbaar op screenshot).

Tevens zien wij een Delta-T van de aavoer- en retourtemperatuur t.b.v. de CV installatie. Voornamelijk in de ochtend is er een zichtbare afname welke in lijn loopt met de temperatuur uit de warmtepomp. In dit geval dient er gekeken te worden naar het buffervat en in hoeverre deze in staat is de fluctuaties op te vangen zodat de belasting op de warmtepomp vermindert kan worden zodat de levensduur van de warmtepomp verlengd kan worden en de installatie waterzijdig beter in balans is.

Daarnaast is er binnen SkySpark de KPI app welke ideaal is om individuele gebouwprocessen ten aanzien van elkaar te benchmarken. Deze visualisatie is geheel vrij programmeerbaar en zal per installatie en behoefte verschillen. Door deze vorm van maatwerk zijn in een oogopslag de gebouwprestaties onderling zichtbaar en kunnen deze simpel onderling vergeleken worden binnen een zelfgekozen tijdsspanne. Door middel van deze gemakkelijke visualisatie is het eenvoudig in te zien hoe componenten binnen diverse gebouwen of ten aanzien van elkaar met dezelfde controles van elkaar kunnen verschillen. Hiermee zijn effecten van geïmplementeerde wijzigingen goed zichtbaar en kunnen onnodig gemaakte kosten gemakkelijk worden vergeleken.

KPI

*Kosten zijn t.b.v. illustratie indicatief van aard.

SkySpark

SkySpark is een webbased monitoringtool die 24/7 de prestaties van gebouwinstallaties en energieregistratiesystemen in de gaten houdt.
lees meer...

Root Cause Analysis

Root Cause Analysis (RCA) is een methodiek gericht op het identificeren van de bron van een oorzaak van problemen of gebeurtenissen...

lees meer...

Energiereducties met behoud van comfort

D.m.v. actieve monitoring kunnen energiereducties worden gerealiseerd zonder daarbij een comfortabel binnenklimaat uit het oog te verliezen.

lees meer...

Werkwijze

Wat is er uniek aan onze methodiek? En wat kunnen wij voor u betekenen?lees meer...